Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry.

Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry on yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa mm. työmahdollisuuksia ja korttelikotitoimintaa eri kävijäkunnille. Yhdistys on rekisteröity helmikuussa 2008.

Korttelikodin ovet ovat avoinna kaikille ja tarkoituksenamme on kehittää ja monipuolistaa korttelikodeilla tapahtuvaa toimintaa paikallisten asukkaiden toiveiden mukaisesti. Tällä hetkellä jokaisella Korttelikodilla on oma viikko–ohjelma, joka pitää sisällään mm. ulkoilua, bingoa, käsitöitä, ulkopelejä ja sisäpelejä. Tavoitteena on järjestää tarpeen ja toiveiden mukaan erilaisia asiakkaiden tarpeita palvelevia retkiä sekä teemapäiviä, jotka voivat liittyä esimerkiksi hyvinvointiin, kierrätykseen, kasvojen hoitoon, lasten tapahtumiin jne.

Korttelikodin tärkeä tehtävä on tarjota asiakkailleen yhteinen paikka, olohuone tai kahvihuone, jossa voi pistäytyä tai viettää aikaa. Paikalla on aina korttelikodin henkilökuntaa, jolla on aikaa istua, jutella ja juoda seuraksi kuppi kahvia. Korttelikodilla tuoksuu usein vastaleivottu pulla ja ilmapiiri on kodinomainen.

Henkilökunta

Työyhteisömme on hyvin monipuolista sekä edustamme moniammatillista ja monikulttuurillista työympäristöä. Työntekijämme ovat töissä erilaisilla tukimuodoilla, joita ovat (korkein korotettu) palkkatuki, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta ja avotyötoiminta. Kouvolan Korttelikodit toimivat välityömarkkinoina Kouvolan alueella, joten työssä käynnin ohella työntekijöiden kanssa kartoitetaan tulevaisuuden suunnitelmia ja mahdollisia työ – tai koulutuspaikkoja. Lisäksi Korttelikodeilla on opiskelijoita suorittamassa työssäoppimisjaksoja sekä mahdollisesti näyttöjä.

Hallitus

Kouvolan Korttelikotiyhdistyksen hallitus koostuu moniammatillisesta ryhmästä, jotka ovat kiinnostuneita Korttelikotien toiminnan vastaamisesta ja kehittämisestä. Hallitukseen kuuluu eri alojen osaajia, joiden tietotaito sekä kokemukset työ- ja järjestöelämästä tuovat arvokkaan ja tärkeän lisän Korttelikotien toiminnan järjestämiseen sekä jatkuvaan kehitykseen ja ylläpitämiseen.

Yhdistyksen tarkoitus on tukea asukkaiden alueellista toimintaa omassa asuinympäristössään. Yhdistys on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton sekä voittoa tavoittelematon. Kouvolan Korttelikotien tarkoituksena on kehittää asuinaluetta yhdessä asukkaiden, viranomaisten, päättäjien ja elinkeinoelämän kanssa kestävän kehityksen hengessä.

Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n vuoden 2020 hallitus

Puheenjohtaja
Katja Valkeinen puh: 040 744 9439
katja.valkeinen@gmail.com

Varapuheenjohtaja
Marjaleena Weissmann

Jäsenet

Sanna Taimisto

Teija Tulokas

Rose-Marie Eriksson

Minna Pennanen

Heli Ruuth

Varajäsenet

Riina Pasi

Toni Orpana